Flanders Synergy let's work together
Inspiratiedagen onderwijs slim organiseren - bezoek aan Nederlandse scholen
Inspiratiedagen onderwijs slim organiseren - bezoek aan Nederlandse scholen

Inspiratiedagen onderwijs slim organiseren - bezoek aan Nederlandse scholen

Jaarlijks organiseert Flanders Synergy een aantal bezoeken aan innovatieve scholen in binnen- en buitenland, als inspiratievoorbeeld voor hoe scholen zich in de praktijk anders en slimmer kunnen organiseren. Op 23 en 24 mei 2017 brengen we een bezoek aan drie inspirerende scholen in Nederland: de secundaire scholen Koning Willem 1 College en De Rooi Pannen, die meer technisch/beroepsgericht zijn, alsook de basisschool Wittering.nl. De scholen bevinden zich in ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Rosmalen.

 

Programma

Als eerste bezoeken we de school Koning Willem 1 College in ’s-Hertogenbosch. Het is het beste Regionaal OpleidingenCentrum (ROC) van Nederland. Ze zijn bijna een economie op zich. Ze hebben eigen garages, een fitnesscentrum, kapperszaak, bank en restaurants om hun leerlingen in een zo reëel mogelijke omgeving te laten leren. Uiteraard werken leerkrachten daar in teams samen en hanteren ze gepersonaliseerd leren bij alle leerlingen. Zin om meer te weten over het land van Koning Willem 1 College? Bekijk dan zeker deze link.

De Rooi Pannen is een ROC dat gekend staat om haar opleidingen in het Horeca, handel, logistiek en creatieve beroepen. De pijlers van het onderwijs op de secundaire school De Rooi Pannen zijn:

  • Kleinschalige opzet
  • Praktijkgericht onderwijs
  • Ondernemende leerlingen

Maar De Rooi Pannen is meer dan een school. Boodschappen doen in het winkelcentrum, een overnachting in een van de hotels, seizoensproducten in de VMBO-winkels, een irischeque bij het VVV-kantoor of een lunch of diner in een van de restaurants. Ookal is deze school nog ingedeeld volgens leerjaren, toch werken de leerkrachten al nauw samen over de vakken en jaren heen. Dit is ook de school waar we blijven overnachten. Neem gerust al eens een kijkje op hun website.

Op woensdag 24 mei zijn we te gast bij de basisschool Wittering.nl. In deze school staat de leerling centraal. Dat betekent, dat het tempo van de ontwikkeling niet wordt bepaald door keurig in leerjaren ingedeelde methodes, maar dat het kind zelf bepaalt hoe hoog het tempo ligt. De leerlingen kunnen vaak zelf kiezen wat ze doen, hoe ze het doen, met wie ze willen leren en hoe lang ze erover doen. Het gaat ook om een school, die midden in de wijk en in het leven staat. Meer informatie over deze school vind je via deze link.

 

Datum en Locatie

Dinsdag 23 en woensdag 24 mei 2017

Locaties:

  • Koning Willem 1 College: Vlijmenseweg 2, 5223 GW ’s-Hertogenbosch, Nederland. Hoofdingang: Henri Dunantstraat
  • De Rooi Pannen: Dr. Ahausstraat 1, 5042 EK Tilburg
  • Wittering.nl: Deltalaan 140, 5247 JT Rosmalen, Nederland

 

Kostprijs

310 euro excl. BTW per deelnemer voor een 2-daagse met overnachting. Lunches, diner en ontbijt zijn inbegrepen. Prijs is wel exclusief transport. De bedoeling is om te carpoolen.

  • Leden van Flanders Synergy kunnen rekenen op een 20% korting en betalen slechts 250 euro excl. BTW

Deelname voor 1 dag is ook mogelijk:

  • Deelname enkel op dinsdag 23 mei: 100 euro excl. BTW. Bezoek aan twee scholen + lunch inbegrepen.
  • Deelname enkel op woensdag 24 mei: 70 euro excl. BTW. Bezoek aan één school + lunch inbegrepen.

Inschrijven 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar: hakima.elmeziane@flanderssynergy.be.

Opgelet: plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is de boodschap!