Flanders Synergy let's work together
Flanders Synergy wordt Workitects

Flanders Synergy wordt Workitects

22/02/2019

We vertellen al een tijdje dat er verandering zit aan te komen. En nu is het moment aangebroken om jullie meer te vertellen. Vanaf 2 april gaan wij verder met onze activiteiten onder een andere naam: Flanders Synergy wordt Workitects.

De opdracht van Flanders Synergy is nog niet af, onze missie nog niet volbracht. En toch kiezen we voor een nieuwe naam. Waarom?

 • De afgelopen jaren werkten we hard om het thema ‘organisatiestructuur’ op de kaart te zetten in verschillende sectoren van de Vlaamse economie. Onze boodschap luidde steeds dezelfde: een goede organisatiestructuur is een basisvoorwaarde voor werkbaarder werk en beter presterende organisaties.

  We legden een mooi parcours af waarop we veel leerden en stevige expertise opbouwden binnen organisatie-ontwerp. Zowel via onderzoek als de begeleidingen van organisaties in de praktijk verbeterden we continu onze methodologie. Daardoor kunnen we vandaag een breder aanbod voorstellen dan 3 jaar geleden. Deze nieuwe activiteiten en nieuwe insteek van werken vragen om een nieuwe naam.
   
 • Onze organisatie bestaat dit jaar exact 10 jaar. Flanders Synergy ontstond uit de wens van de Vlaamse Overheid om op een andere, innovatieve manier naar arbeidsorganisatie te kijken. Vandaag staan we op eigen benen. Onze nieuwe werking onderstrepen we met een nieuwe visuele identiteit.

   

Waarom Workitects?

Omdat ‘Workitects’ perfect weergeeft wat we doen: we willen samen bouwen aan beter, efficiënter en werkbaar werk en dit door in te grijpen in het organisatie-ontwerp. Noem ons organisatie-architecten. En dat doen we niet alleen. Samen met een netwerk van andere Workitects (adviseurs, change agents en IAO-enthousiastelingen) geven we organisaties op een innovatieve manier vorm.

 

Onze ambitie als Workitects

Als expertisecentrum op het vlak van organisatie-ontwerp, willen wij bijdragen tot meer werkbaar werk voor iedereen in slagkrachtige organisaties.

 • We hebben de ambitie om thema’s en methoden waar organisaties of adviseurs op vastlopen (binnen een herontwerp) te onderzoeken en er een antwoord op te bieden. De milestones binnen een verandertraject willen we benoemen en verder uitpuren.
   
 • Via evidence-based methoden, tools en trainingen verspreiden we onze kennis, ondersteunen we andere Workitects en trachten we samen de slaagkans van verandertrajecten te verhogen.
   
 • Een breed netwerk van opgeleide adviseurs en gelijkgestemde zielen zijn bepalend voor het slagen van onze ambitie. Daarom zetten we ook volop in op een vlotte, goeie samenwerking binnen een netwerk van Workitects.


Benieuwd naar meer? Binnenkort maken we hier ons logo bekend!